Sveriges HR-medarbetare Fabian Åhlin: Så är det att jobba med Assessios tester

Fabian Åhlin blev utnämnd till Årets HR-medarbetare 2019.

Fabian Åhlin blev utnämnd till Årets HR-medarbetare 2019.

Fabian Åhlin, Talent Acquisition Partner på BillerudKorsnäs har blivit framröstad till Sveriges HR-medarbetare med motiveringen att han är en sann eldsjäl inom rekrytering och Employer Branding.

– Jag har en stor passion för mitt yrke och brinner för att matcha person med organisation. I den processen är tester ett viktigt hjälpmedel.

Vad utmärker BillerudKorsnäs rekryteringsprocess?

– Vi har gjort en förändringsresa när det gäller hur vi jobbar med rekrytering. Hos oss finns allt från pappersbruk i Norrland till säljkontor i Kina och ambitionen har varit att skapa en gemensam kompetensbaserad rekryteringsprocess. Personlighets- och begåvningstester är en viktig del av det. MAP och Matrigma ingår som en del i alla rekryteringsprocesser oavsett om vi rekryterar en operatör till ett av bruken eller en hög chef. Vi har nästan utbildat alla chefer i kompetensbaserad rekrytering och mångfald, samt har även fokuserat på vikten av en bra kandidatupplevelse. Alla kandidater ska få ett proffsigt bemötande och bra återkoppling när de söker jobb hos oss.

Vad vinner ni på att rekrytera kompetensbaserat?

– Objektiviteten blir större när du använder tester istället för magkänsla. Dessutom sparar det tid och ökar träffsäkerheten. Testerna hjälper oss att plocka ut de kandidater som har högst potential och bäst passar vår organisation.