Nya testet MAP-X upptäcker extrema sidor och riskbeteenden hos kandidater

Tomas Chamorro-Premuzic

Tomas Chamorro-Premuzic är professor i organisationspsykologi och har tillsammans med Assessio utvecklat MAP-X, verktyget som mäter extrema sidor i personligheten.

Extrema sidor av din personlighet kan leda till framgång. Titta bara på Zlatan Ibrahimović, Boris Johnson eller Steve Jobs. Men de kan också skapa problem. Nu lanserar Assessio det nya personlighetstestet MAP-X, som identifierar kandidaters riskbeteenden och hjälper dig att göra ännu bättre rekryteringar.

Charmig och utåtriktad eller ignorant och ohämmad? I stressade och pressade lägen kan våra beteenden, som i grunden är positiva, slå över och i stället blir negativa. Du har säkert upplevt när en härligt utåtriktad och spontan person övergår till att bli dominant. Det finns en stor vinst med att mäta den här typen av mer extrema sidor. I en rekryteringsprocess tar du betydligt bättre beslut om alla korten ligger på bordet. Det är nämligen lätt att förföras av någons karisma eller när någon lovar att leverera mot högt ställda mål, men om du är medveten om baksidan – att personen i pressade lägen kan bli både självgod och ignorant – tänker du säkert till en extra gång.

Att anställa en person med extrema sidor kan få stora konsekvenser, speciellt om personen ska placeras på chefsnivå. Därför lanserar Assessio nu det nya verktyget MAP-X, som mäter extrema sidor hos kandidater och identifierar riskbeteenden.

– Det sparar både tid och pengar för dig som rekryterar. MAP-X hjälper dig att förstå vem du anställer, så att du slipper obehagliga överraskningar i efterhand, säger Anders Knutsson, utvecklingschef på Assessio.

MAP-X har en stor fördel jämfört med andra liknande tester på marknaden eftersom kandidaterna inte behöver göra ett separat test för att du som rekryterare ska få fram information om deras riskbeteenden. Testet är en vidareutveckling av personlighetstestet MAP, som ingår i Ascend, och du kan få ut en riskprofil på alla kandidater utifrån deras MAP-resultat. 

Varför så många inkompetenta män blir ledare

Det är ingen slump att det är just forskaren, psykologen och författaren Tomas Chamorro-Premuzic som har utvecklat testet MAP-X åt Assessio. Han är inte bara före detta vd på Hogan, ett företag inriktat på personlighetstester vid rekrytering, utan också en av världens mest skickliga psykometriker. Tomas Chamorro-Premuzic är också författare till boken “Why do so many incompetent men become leaders? (And how to fix it)” om varför vi dras till karismatiska, men inkompetenta, ledare. 

– En anledning till att många inkompetenta män blir ledare är vår oförmåga att skilja på självförtroende och kompetens. Vi inbillar oss att självsäkra personer har större potential som ledare men i själva verket finns det väldigt liten korrelation mellan självförtroende, det vill säga hur bra du tror du är, och kompetens, det vill säga hur bra du egentligen är. Vi har också en förkärlek för karismatiska ledare som är charmiga och underhållande, säger Tomas Chamorro-Premuzic och fortsätter:

– Men det är stor skillnad på att vara en effektiv ledare och en stand up-komiker. Vi har också en oförmåga att motstå narcissistiska individer. Deras grandiosa visioner spelar an till vår egen narcissism. I alla tider har vi beundrat berömda människor. Men vår beundran för människor som beundrar sig själva har verkligen eskalerat de senaste decennierna.

MAP-X identifierar extrema beteenden

Just för att vi tenderar att dras till starkt skinande egon behövs personlighetstester som MAP-X som identifierar extrema sidor utifrån femfaktormodellens dimensioner: emotionell stabilitet, extraversion, öppenhet, balans och social stil. 

– Det behöver inte nödvändigtvis vara en risk att ligga högt eller lågt på de här skalorna. Är du medveten om dina riskbeteenden så kan du lära dig att hantera dem, säger Anders Knutsson.

Han påpekar att MAP-X inte mäter om en person lider av personlighetsstörningar, för det krävs ett kliniskt psykologiskt test, men MAP-X kan identifiera manipulativa drag hos kandidater. Och testet är inte bara användbart i rekryteringssyfte utan även för att utveckla medarbetare och team.

Se riskbeteenden som en varningssignal

En amerikansk studie gjord av konsultfirman Life Meets Work visar att 73 procent av alla medarbetare skulle lämna sitt jobb inom ett år om de hade en chef som förgiftade arbetsmiljön. 80 procent av alla anställda har förlorat arbetstid och produktivitet på grund av att de oroat sig över en kollegas destruktiva beteenden enligt studie från Harward Business School.

Men kanske behöver din organisation en vinnarskalle vars MAP X-profil kan visa på både ett extremt gott självförtroende och ett sätt att kommunicera som kan upplevas som okänsligt. 

– Baksidan av att ha en stjärna som ligger högt på emotionell stabilitet och låg social stil är att resten av teamet kan tappa i initiativkraft och självförtroende, säger Anders Knutsson.

Han tycker dock inte att du ska vara rädd för att anställa personer med riskbeteenden – i grunden handlar det om normala beteenden som går till överdrift i vissa situationer – men som rekryterare behöver du vara medveten om dem.

– Se riskbeteendena som en varningssignal. Ju högre upp en person ligger på extremskalan, desto större varning. Risken blir också större ju högre upp i organisationen som personen jobbar. Att en person har flera riskbeteenden behöver inte nödvändigtvis betyda att du inte ska anställa henne eller honom – extrema sidor kan som sagt leda till framgång. Du behöver däremot väga in hur mycket insikt personen själv har om sina riskbeteenden och hur han eller hon hanterar dem, samt hur potentiellt skadliga de identifierade riskerna är för den aktuella rollen eller situationen, säger Anders Knutsson.

 

FAKTA: Före detta vd på Hogan har utvecklat MAP-X

Namn: Tomas Chamorro-Premuzic.

Ålder: 43 år.

Bor: I New York, USA.

Yrke: Internationell expert inom psykologisk profilering, talent management, ledarutveckling och people analytics. Han var tidigare vd på Hogan, men är numera Chief talent scientist på Manpower Group och professor i organisationspsykologi vid University College i London och Columbia University i New York. Är medgrundare till Deeper Signals and Metaprofiling, som har utvecklat MAP-X. Han har gett ut nio böcker och över 130 forskningsartiklar.

FAKTA: Det här är MAP-X 

  • MAP-X är baserat på femfaktormodellen och Assessios test MAP.
  • MAP-X mäter extrema sidor av en individs personlighet. Resultatet kan hjälpa till att förutse en persons riskbeteenden.
  • MAP-X ger ett objektivt beslutsunderlag i valet mellan olika kandidater i en rekryteringsprocess och hjälper till att identifiera destruktiva beteenden hos chefer. Testet är även till hjälp när du vill sätta ihop högpresterande team och behöver få insikter om olika individers utmaningar.
  • Här kan du läsa mer om MAP-X och boka en demo: https://www.assessio.se/mapx/)